Du har ju hela helgen på dig...

Men den gick och jag han inte blogga nån gång. =)
Jag har jobbat torsdag, fredag, lördag och söndag. I helgen bodde jag och Eve hos mina föräldrar, efterson jimmy var borta. Så när jag jobbade var Eve med dem. Det gick så bra så, riktigt bortskämd blev hon.

Nu ska jag sova, för i morgon ska jag jobba en stund igen. =)

Sova, eller inte sova

Eve vägrar sova. Hon gick och la sig vid halv tio och har inte somnat än. Uch, jag som hade hoppats på att få en kväll för mig själv en stund och sen kuna sova ganska tidigt. Det tyckte inte Eve. Nu fick hon en portion gröt, och än så länge är hon tyst där inne i sovrumet. Kanske, kanske har hon somnat nu. Sen att hon vaknar mitt i natten och vi ha mat, det är också jobbigt, jag måste ju få gnälla lite i alla fall. =)

Än har hon inte sovit en hel natt, men snart kanske. Får sen nu när hon fick gröt innan hon la sig om det stoppar upp mer och håller henne mätt längre. Man kan ju hoppas på det i alla fall. För jag är allt lite avis på de som har barn som sover hela natten =)

Nej, nu ska jag inte gnälla mer. I morgon blev det inget babysim, trist, men men sånt kan hända. Men på Onsdag ska vi nog knalla ner till babycafet en stund i alla fall. Ev. åka in till stan på förmidagen. vi får se.

Fisk och potatis

Idag har varit en "vara hemma och städa dag" Så jag har plockat och fixat och tvättat en hel massa oj, vad mycket tvätt det blir direkt. Nu har jag inte tvättat sedan förra helgen och då svämmar lådorna över med smutsig tvätt, hur ska det bli om jag börjar jobba och jimmy är hemma med Eve, då blir det massa tvätt varje helg eller så får ma tvätta när ma jobbar, men då blir det så sent eller tidigt för att hinna bli klar.

Jag är i alla fall en bra bit på väg på mina e-kurser som vi ska gå inför att vi blir Shell 7-eleven på jobbet. Det ska bli spännande, nytt och frächt och en massa nya tjänster. Men kassan tycker jag värkar ganska lätt, lågisk och med blider. Så det blir nog bra. Spännande är det i alla fall. Den 27 smäller det =) då blir det kaos på jobbet några väckor så blir det invigning sen.

just det ja, fisk och potatis, det åt vi allihoppa till kvällsmat. Eve med, bara delad med gaffel och kniv. Gott var det tyckte Eve. Nu ska härs ses på tv, om det finns något att se, och snaskas godis!

Torsdag

Idag är det redan torsdag och jag ska jobba igen. Men sen blir det inget jobb på ett tag, fast de vill ju att jag ska jobba i helgen och på tisdag och torsdag neste vecka. Men, nej, möjligen torsdagen för jag ska ju ändå jobba nästa helg. Då ska Eve vara hos mormor och morfar.
Idag har vi inte gjort något nämnvärt, men igår var vi hos Camilla och Felix på fika. Jättegod kladdkaka och fruktsallad hade de gjort. Och en snäll hund som man kunde dra i läppen hade de. =)

Nyss skulle jag fotta Eve för hon satt så fint och log åt en flodhäst på golvet. Men när kameran kommer fran försvinner leendet, massa bilder blev det men inget med sockerbitarna framme. Hon har föresten fått fyra tänder som visar sig i överkäken, men de har inte vuxit ner över kanten ännu.



Min allra finaste grimage.


helgen

I helgen som gick hade vi besök, Malin och Hedvig var här. De kom med tåget från Borlänge i lördags morse. Sen var vi här hemma hela lördagen. Full rulle var det med två småtjejer. På söndagen åkte vi all till badhuset här i kumla, oj så mycket folk det var när vi kom. Men många gick upp ganska snart efter att vi kom. Så då fanns det gått om plats att plaska på. Eve var jätteglad och plasska och skrattade hela tide, jag var lite orolig över att hon kanske inte skulle tycka det var kul att bada igen. Men det behövde jag inte vara. Resten av helgen och halva dagen idag har vi bara umgåtts. Eve kan nu komma upp på alla fyra och st så i kanske en sekund sen orkar hon inte mer. Hon har också börjat äta mat med mera bitar i, det är popis. =) Nu i veckan som kommer är det fullt upp hela tiden. I kväll ska jag jobba och i morgon kväll, imorgon börjar babysimmet igen också och på onsdag ska vi till camilla och felix på fika och på torsdag är det jobb igen. Sen är det lite lungt, så då ska jag INTE tacka ja till mer jobb. Inte före den 20:e i alla fall.

I brist på annat lägger jag in en bild från förra årets babysim.


Torsdag

Idag när jag och Eve väl vaknade till, lagom till lunch, så fick vi ju först äta mat och sen åkte vi in till stan och gick på rea. Vi ställde oss i det nya parkeringshuset i Örebro. Jag hade lite svårt att bestämma vart vi skulle stå, och eftersom man bara får köra åt ett håll så blev det så att vi körde tre varv =) Undra vad de som arbetade där tänkte?

När vi sen kom fram till butikerna blev jag först lite besviken, de hade ingen rea på ytterkläderna som jag hade hoppats på. Men det var kortvarigt. Det var rea på så mycket annat, viserligen inte massa rea, men det var ju röd prislapp =) Bäst var nog pyamasen på lindex som hade kostat 129 kr, och reapriset var 169 kr. Jag undrar vad det var för special, för jag köpte den för 69 på marieberg =) Det blev i alla fall en hel del kläder till Eve, mest till framtiden i storlek 80 och 86, och lite till nu i 74. På Lindex och polarn och pyret handlade jag, sen orkade inte jag och Eve mer så vi åkte hem.

När vi då skulle in i parkeringshuset höll vi på att inte komma in, man ska trycka in en kod som står på biljetten för att få upp dörren. Jag läser instruktionerna och trycker en kod, men det var fel kod. För en rätta koden stod på ett annat ställe. Inte så lätt när det är en massa siffror överralt. Sen när vi väl kom ut på vägen var alla andra där med, och folk i Örebro kan inte köra bil, uch och fy så ego alla är, men som tur var kom det en turist eller en nyinflyttad som släppte in oss så vi slapp stå mitt i vägen =)

Här är dagens fynd =)


Och så måste jag visa att Eve missuppfattat hur man ska ha nappen en aning =)






Diskmonster

Nu är vårat nya diskmonster, (diskmaskin) instalerad. Det blev jättebra, den är dock något smalare än den förra så det blev en liten glipa. Men det är bredvid glipan som blev när vi bytte spis, så vi kanske bara bräddar täckbiten som sitter där och lägger i en "knivlist" som bänkskiva. Det tror jag blir bra i alla fall.

Eve var så duktig så när instalatören var här, satt i sin stol och kollade så allt gick rätt till. Sen var det dags för lunch, en halv burk fick hon och så fick hon pasta med ärtor och creamfrech, som jag åt med. Det var en riktig höjdare. Hon måste ju börja öva på att äta mat med bitar nu. Till efterrätt blev det appelsin. Det var ingen höjdare, surt och eländigt. Men att kasta det i golvet var jätteroligt, "splachade" så kul då =)

I morgon blir det nog stan, örebro, och pops rea. Ska nog kolla in på bubbel med, men den rean startade idag. Så där kanske det inte finns några riktiga fynd kvar. Någon som vill med?



En gammal bild på vårat mattesnille, det ska börjas i tid =)

Pulka och uppsägning

I Lördags hade det ju snöat lite, i alla fall så det var vitt på marken, så då passa vi på att inviga Eves pulka. Det var lite kalt men roligt tyckte Eve. Roligast var det nog när pappa drog henne "jättefort" runt hela tomten. Men även den lilla backen var kul.
   

I helgen sä också våran kompis upp sig, med omedelbar verkan. Diskmaskinen slutade att fungera. Så igår var vi och tittade på ny maskin. Vi åkte först hit till kumla, går in till dikmaskinerna där det är ett äldre par som tittar på maskiner tillsammans med en säljare. Så vi står där och känner och klämmer och väntar på våran tur. När paret var klart försvinner säljaren med dem och kommer inte tillbaka, när vi går ut mot disken finns ingen där! Hallå vad tror de vi vill, vara ivägen när andra tittar eller? De ville helt enkelt inte sälj någon maskin till oss. På eftermidagen åker vi till Hallsberg och Elektromontage,  i stället. Där hinner vi knappt in genom dörren innan vi får hjälp, jättetrevliga var de. Så nu kommer en och instalererar våran nya diskkompis i morgon vid 10. Snabba ryck.



En sådan här blev det, en Husqvarna QB5191W

Jobbat

Jag skulle ju skriva och visa Eves premiär tur i pulkan idag, men jag somnade så gott med henne efter maten och vaknade precis i tid till jobbet. Så det får bli i morgon i stället. för nu ska jag sova, kom precis i från jobbet och kalt är det. Jag fick skrapa insidan på rutan för att se något när jag åkte hem. burr.  

Sitt träning

Eve ska lära sig sitta, hon tycker det är riktigt kul nu och kan sitta ganska länge. Längst sitter hon om man sätter henne framför babygymet, då leker hon med det och glömmer bort vad hon gör. Problemet är bara att när hon tröttnat så slänger hon sig bakåt, riktigt tar i, så att huvudet tjongar i golvet och hon blir hysterisk. Jag brukar lägga tjocka filtar bakom, men då stöttar ju det lite också. Jag undrar hur man tänker när man gör så. "nej, nu är jag trött på det här, om jag tar lite fart kanske jag tippar bakåt, får ont och mamma tar upp mig?" Det måste ju vara så eftersom att hon kan tippa lite fint åt sidan och hamna på magen i stället. Snorig är hon med, stackar. Det bar riner och torka näsan är nästan värre än att torka munnen.





Ibland när hon ligger på filten och leker med babygymmet kan hon få för sig att hon ska flytta på det, vilket hon gjorde här om dagen, rakt över näsan stalde hon det. Men hon är lika glad fördet.


Nytt år

Det blev sovmorgon idag. Ever Eves morgon skrik vid halv fem sov hon till 11. Sen blev det en lättare lunch och lite plock här hemma. På sena eftermidagen åkte jag och hemtade hem resesängen vi lämnat hos Susanne och Kristoffer igår. När jag kom hem hade Jimmy ordnat med maten. Mer har det inte blivit idag. Så tråkiga är vi.

Tyvärr hade jag glömt kameran igår, men trevligt hade vi. Så jag länkar till de andras bloggar och bilder =)

Susanne och Sabina

RSS 2.0