Ögontjänare

Vi var på Maxi idag och handlade inför imorgon. Då ska vi hem till Susanne, Christoffer och Oliver. I alla fall, Eve fick åka vagnen hela tiden på maxi. Inga problem alls, hon satt snällt i vagnen och skratta och var glad hela tiden. Samma sak på systemet och senare på banken. Då är hon så snäll, så snäll. På Vägen hem stannar vi till på mitt jobb och hämtar en sak, eve hade somnat och fick under den minut det tog sitta kvar i bilen.

väl hemma så hinner hon knappt ur bilstolen innan hon börjar gnälla, vägrar ligga på golvet och vill egentligen inte ha någon mat. Hon vill bara gnälla för att ingen ser henne. Det är Eve det, älskar uppmärksamhet!
Nu ska vi äta, lyxa med pizza och sen tänkte jag vinna en miljon på bingolotto.





Jul, jobba och rörigt värre



Så har julen passerat. Vi var som vanligt hemma hos mina föräldrar på julafton. Fast förs på morgonen vakade vi här hemma och då hade tomten varit frame och lagt paket under granen till alla utom mig =). Eve fick en bok, men pappret och snöret var mycket roligare. Eve hade sin tomtepyamas på sig och fick en luva på morgonen, så hon blev en tomtbebis. Hon tog som vanligt på sig bästa fotomin.

Sen klädde vi oss och åkte in till örebro för att hämta Farmor, för att sedan åka hem till mormor och morfar. Där det väntade julmat, massa julmat. Vid tre var det så dags för kalle, såg idag att det hade tappat 300 000 tittar mot förra året, en av dem var Eve, hon sov nästan hela tiden. Sen var det så dags att plocka fram alla julklappar. Oj, oj, oj vad  många det var. Eve fick flest. Vi öppnade två åt henne när vi andra öppnade en och endå hade hon klappar kvar när alla andra var klara. Hon fick massor av saker, bla. Kläder, pengar, walldecorations, en pulka, en bobby car, klossar och böcker. Jag kan inte rabbla upp allt =) Men Eve fick ett paket först av alla det lekte hon med hela paketutdelningen =)

På juldagen var det åter till mamma och pappa för att fira jul med min mormor och morfar, och fler paket och mer mat.
Annandagen åkte vi till stan och marieberg. Det var sjukt mycket folk på marieberg, stan var något bättre och jag gjorde två fynd till Eve. Eve måste ha tyck det var väldigt jobbigt i alla fall, för hon fick feber på natten efter. Jimmy måde inte heller bra, men tillräckligt för att jag skulle kunna jobba. Så det gjorde jag lördag och söndag.

Idag är eve bra igen, så hon ville nog bara att jag inte skulle jobba. Men vi ska ju fixa hennes rum, och byta ett fönster där, så då går det ju åt lite pengar. =) Men vi fick ju endel kapital i renoveringsfonden nu, så bara det blir lite varmare kan vi nog börja så smått.



     

Julgran och annat pynt

Nu har jag fått in min gran och pyntad har den blivit med, en riktig IKEA gran är det. Allt pynt, utom ljusslingan då, är från IKEA. Eller nej, glittret är ju inte där i från. Så då är det ju bara halva granen =) Fin blev den i alla fall, tycker jag och Eve. Nu ska vi göra ischoklad, med förs ska vi slå in två julklappar som var tvungna att vara inslagna när Jimmy kommer hem. Sen blir det jul-godis.

 



Just, det i våran familj är det ingen julbockar under granen, här är det jul grisar. Vist är dem söta =)




Städning och sjukdomar

I helgen har jag städat, och städat och städat. Så nu är hela huset städat och julpyntat, så fint så blev det. Och i morgon kommer granen in också. Det är lixom sista piffen, sen kan det bli jul.

I Lördags var Eve jättetröt på förmidagen och ville sova igen direkt efter frukost, och se så somnade hon nästan när hon skulle äta mat, som hon inte ville ha. Så hon fick gå och lägga sig och jag tog tempen på henne, 37,8 så lite feber var det. När hon vaknade igen så var den uppe i 38,5 så hon fick en alvedon och sov nästan hela dagen, stackars skruttan. Men i morse var hon feberfri, och glad igen. Lite kinkig har hon varit idag, men det kan ju bero på att farmor har varit här och lekt med henne så att vi kunde städa.

I morgon förmidag ska jag och eve åka och handla lite till julgodis och till de sista julklapparna, så får vi hjälp med granen på eftermidagen, så att den är klar när jimmy kommer hem. Nu är det sängen och natti, natti som gäller.




Onsdag

Idag var jag och skruttan och fikade hemma hos Susanne och Oliver. Hon hade bakat lussebullar och mandelmuslor, de var goda, så goda att jag var tvungen att ta två =) Trevligt hade vi med, och när Eve fick som hon ville och fick sitta i stolen blev hon sitt vanliga glada jag.

När vi kom hem så sov Eve, så hon fick sova klart medans jag guidade Jimmy rätt via telefon. Sen har vi bara vilat. Vi skulle ju putsa ett fönster och byta de sista gardinerna idag, men det blev inte så. Får hoppas jag orkar det i morgon i stället. För då ska jag ju jobba på kvällen med.

I kväll blir det tv kväll, man måste ju se vem som böndern väljer, det är ju bonde söker fru =) och efterlyst och insider, om jag årkar vara vaken så länge. =)

Julgran

Snart ska kommer min pappa och hämtar mig och skruttan så ska vi åka hem till dem en stud och vänta på att mamma slutar jobba, sen ska vi åka och köpa julgran. Fast den får nog stå ute några dagar först, och sen får den komma in och bli fin, när jag har hunnit städa hela huset  =)  sådär den 22- 23 december. Men nu måste jag duscha och packa skruttans väska.


Färdiga bullar.



Nu är bullarna klara, och jag måste ju få visa hur fina de blev, och vilken bra hejarklack jag hade.
Nu ska jag snart iväg och jobba, blev inringd nu i eftermidags, då en blivit sjukskriven. uch, har ingen lust, men det är alltid bra med lite extra pengar. =) På tal om det måste jag söka föräldrapenning, bäst jag gör det på en gång. 



 

Lussebullar och rörmockare

Nu håller jag och skruttan på att baka lussebullar, hoppas de blir goda.

I onsdags så såg vi att våran varmvattenberedare läckte vatten, så rörmockaren var här och kollavad det var för fel då, han skulle komma tillbaka igår och byta delen som var tradig. Och kom gjorde han, tömde ut allt vatten och skruvade isär. Då ser de att det var fel del de hade fått. Så vi fick klara oss utan varmvatten hela gårdagen. Bara en liten stund efter att de åkt igår så läckte den igen, så då fick de komma tillbaka igen och fixa det.

i morse kom de hit med rätt det och skruvade dit den, su nu har vi varmvatten igen! jippi!

Luciafirande

Nu ska vi snart gå till ÖF, babycaféts luciafirande. Jag bestämde mig för att gå tråts att det är långt, då får Eve sova lite längre tid. Inte för att hon brukar gnälla men hn skulle säkert göra det idag om hon inte får sova =) Hon gnäller aldrig nu för tiden, eller jo, ibland på kvällen när hon är trött, eller om hon är hungrig och hon år sitta i stolen oh vänta på maten. Men aldrig när vi är borta, hon är så snäll så.

nepp, nu ska jag gå. Måste bara hitta ett par skor som blir bra.

Bakat

Nu har vi bakat pepparkakor, vi blev inte så många som jag trode först, men det gör inte så mycket så är det ibland. Alla som var här var inte så sugna på att baka heller. =) Men några akor blev det i alla fall.

När eve och jag sen blev själva igen så somnade hon en stund och då passade jag på att baka ut sista degen och städa undan efter bakningen. Så nu är det lika fint som innan igen.

När Jimmy kom hem så lagade jag met, Arla kökets panna, smaken sitter i locket, ni vet. Den blev sådär, Mest för att köttet vart lite segt. Men ha g´jorde matlåda så då fick den godkänt. Nu ska vi mysa framför TV:n och i morgon är det luciafirande för mig och Eve på babycafét, får se hur det går.


Pepparkakor

Snart ska vi baka pepparkakor, jag ska bara äta, dammsuga och göra degen först.
Vi har en speciell deg som man gör och baka av direkt. Den behöver allså inte stå något först. Vilket är bra för man behöver inte vänta så länge på att få baka då =).

I morse var nog Eve lite frusen, för hon virade in sig i filten som hon låg på.



Nej nu är det dammsugaren som gäller!

Måndag

Idag har vi inte gjort så mycket, plockat lite här hemma och met myst med varandra jag och Eve. Eve hoppade i hoppgungan ett tag, det tycker honär jättekul. När sen Jimmy kom hem åkte jag till mina föreldra för att lån lite saker. På vägen hem stannade jag på MAXI och skulle handla lite inför morgondagens pepparkaksbak. Vad gör jag då? jo, jag låser in bilnyckeln, oops =) Men som tur var var jimmy hemma och kund komma med extranyckel. Ny ska jag sova så jag kan gå upp tidigt och fixa lite innan alla som ska baka pepparkakor hemma hos oss i morgon kommer.

God natt!



Min glada Skrutta i sin hoppgunga

Helgen

Helgen gick fort och jag han inte med datorn alls, ovanligt för att vara mig faktist. I lördags så var vi mest hemma, jag tittade på skidorna på tv, kul att de ha börjat igen. Jimmy var där i mot duktig och fixade i förådet.
Eve kom på hur man ålar, men bara bakåt, vilket resulterade i att hon ålade in under fotöljer ochsoffor och så. Sen blir hon jättearg för att det tar stopp när huvudet kommer fram till öppningen =)



På Söndagen sen utnytjade äntligen jag och jimmy våran julklapp, ett besök på gustavsvik och relaxen. Det var jätteskönt och mysigt. Jag fuskade lite och solade i 30 min i stället för 15, också skönt. Under tiden var Eve hos farmor och lagade mat till oss. Potatisgratäng och kassler. Det var gott, synd att eve inte kan laga mat lite oftare. 
Enda problemet var att när vi skulle åka kunde vi inte bestämma vem som skulle köra, så det fick eve göra. 


  

Välkommen till min nya blogg!

Blogg. Jo, jag ska klara det, blir mycket att lära sig och texten har redan försvunnit tre gånger nu, men skam den som ger sig. Nu får jag bara ta och öva lite så blir det nog bra sen.

Får bara se om jag kommer ihåg att uppdatera och om jag kan klura ut hur man gör den lite mer personlig.

RSS 2.0